Blog

Creatief met eiwitpoeder; 5 receptideeën

Wie veel sport en beweegt heeft er ongetwijfeld wel eens van gehoord; eiwitpoeder. Deze poeders zijn er in diverse soorten, maten en varianten, maar allemaal dragen ze bij aan een snelle spieropbouw en vermindering van spierpijn. Naast de standaard shake met water of melk is er veel meer mogelijk met eiwitpoeder. Je kan ermee bakken, shaken en nog veel meer. Daarom hier een aantal leuke receptideeën met eiwitpoeder. 

  1. Fluff 

Allereerst de meest bekende en dat is proteïne fluff. Dit is een soort mousse wat je maakt op basis van eiwitpoeder (of caseïne), bevroren fruit en melk. Er zijn online allerlei verschillende receptjes te vinden en ook met de smaken is van alles mogelijk. Het voordeel van dit recept is dat het boordevol eiwitten zit, enorm vullend is maar vervolgens niet hoog in calorieën. Dat is wat we als sporters willen toch! 

  1. Pannenkoeken 

Wist je dat je met eiwitpoeder ook heel eenvoudig pannenkoeken kunt maken? De recepten verschillen, maar met eiwitpoeder, melk, havermout en bijvoorbeeld banaan kom je al heel ver. Maar ook zonder banaan of met ander meel is het mogelijk. Een ideaal recept voor het geval je weinig in huis hebt! 

  1. Havermoutkoekjes 

Havermout heeft natuurlijk iedere sportieveling wel in huis. Wanneer je dit combineert met melk en eiwitpoeder heb je in een handomdraai hele lekkere en eiwitrijke koekjes in huis. Ook hier kun je je voorraadkasten legen en kijken wat je in huis hebt. Het is namelijk een perfecte combi met pinda, chocola of ook weer banaan. 

  1. IJs 

Hier heb je iets meer geduld voor nodig dan de andere receptjes, maar het is wel een heerlijk en verantwoord toetje of snack; eiwit-ijs! Wanneer je dol bent op chocolade is het aan te raden om voor proteïnepoeder te gaan met een chocoladesmaak, inclusief een geprakte banaan en wat melk (of amandelmelk). Mix dit en stop het een nachtje in de vriezer. Vanaf nu heb jij altijd een gezonde manier in huis om je chocolade cravings te killen.  

  1. Mug cake 

Nog een super leuk én snel recept; mug cakes. Deze zijn perfect om te maken wanneer je snelle trek hebt. Zoals de naam al doet vermoeden heb je een mok nodig, havermout, eiwitpoeder, banaan en melk. Je mixt dit allemaal in een mok en stopt deze vervolgens in de magnetron. Zet deze een paar minuutjes aan, maar houd het wel in de gaten. Je zal zien dat er dan al snel een soort cake ontstaat die je heerlijk kan eten als ontbijt of tussendoortje.  


Dus heb jij zin in iets lekkers wat ook nog gezond is? En waar je toch ook een flinke dosis eiwitten binnenkrijgt? Dan is het aan te raden om de bovenstaande recepten eens te proberen. Ze vullen allemaal ontzettend goed en je kan het zonder schuldgevoel eten. Ook ideaal na een lekkere groepsles, flinke krachttraining of cardiosessie in één van onze gyms! Zien we je snel weer? 

Terug omhoog