Blog

Dans je fit bij HWF met SH’BAM en Zumba!

Dat dansen eigenlijk topsport is, dat realiseer je je niet altijd wanneer je het aan het doen bent. Maar toch is dat het zeker! Dansen is in de meeste gevallen vooral een vorm van ontspanning, plezier en ontlading. Daarom is dit dé perfecte manier om op een leuke manier fit te worden. Samen draaien, springen en pasjes maken op opzwepende muziek en ondertussen ook nog eens aan een dijk van een conditie werken. Klinkt goed toch? Bij HWF zijn we ook dol op dansen, daarom hebben wij twee workouts in onze schema’s opgenomen (let op: Les Mills Dance alleen in Gorinchem) waarbij je al dansend aan je conditie kan werken. Welke lessen jij wilt bijwonen vanaf nu? Lees snel verder. 

Les Mills Dance en Zuma 

HWF biedt twee groepslessen aan waarbij je op heerlijke hitjes aan je fitheid werkt, namelijk Les Mills Dance en Zumba. De lessen lijken op elkaar, maar bij Zumba is er iets meer eigen inbreng van de docent dan bij Les Mills Dance. Bij Les Mills Dance werk je echt via een vaste choreografie, bij Zumba is het iedere keer anders al zul je ook binnen de lessen wel weer gelijkenissen treffen. Maar Zumba en Les Mills Dance zijn beide vormen van groepsfitness die gericht zijn op het verbeteren van conditie en het plezier van bewegen.

Oorsprong en stijl Les Mills Dance en Zuma 

Zumba is geïnspireerd op verschillende Latijns-Amerikaanse dansen, zoals salsa, merengue, cumbia en reggaeton. Het combineert dansbewegingen met oefeningen met een lage intensiteit en heeft een feestelijke sfeer. Zumba kan worden aangepast aan verschillende niveaus, en is bedoeld om mensen aan te moedigen te genieten van het dansen en tegelijkertijd calorieën te verbranden. Les Mills Dance is ontwikkeld door Les Mills, hetzelfde bedrijf achter populaire programma's zoals BodyPump en BodyCombat dat HWF ook aanbiedt. Les Mills Dance richt zich op dansen op de nieuwste hits en het combineren van eenvoudige dansbewegingen met oefeningen om je hartslag omhoog te brengen. Het is minder gebonden aan specifieke dansstijlen en heeft meer variatie in de muziek.

Structuur van de groesles SH’BAM en Zuma 

Zumba-lessen bevatten meestal een reeks danscombinaties die herhaald worden op opzwepende muziek. Het doel is om plezier te hebben en calorieën te verbranden door middel van dansbewegingen. Les Mills Dance-lessen zijn zo vormgegeven, dat het een eenvoudige serie van dansroutines is op popmuziek. De choreografie is vaak toegankelijker, en het tempo kan variëren om het aan de verschillende intensiteitsniveaus aan te passen.

Intensiteit groepsles Les Mills Dance en Zuma 

Bij Zumba ligt de nadruk op het plezier van dansen, hoewel het ook een effectieve workout is. Het is vaak meer gericht op de danservaring en minder op gestructureerde fitnessoefeningen. Les Mills Dance is ook gericht op plezier, maar Les Mills Dance heeft een iets meer gestructureerde aanpak, waarbij dansbewegingen worden gecombineerd met cardio-oefeningen om zo de algehele intensiteit te verhogen. In beide gevallen geldt dat de ervaring kan variëren afhankelijk van de instructeur, de muziek die gedraaid wordt en de specifieke opzet van de les. Het belangrijkste is om te kiezen voor de stijl die het beste aansluit bij je voorkeuren en fitnessdoelen! Maar vaak zien we dat deelnemers die de ene les leuk vinden, de ander ook graag volgen.

Wat heb je nodig? 

Een goed ritmegevoel, danservaring en heel veel lef heb je zeker niet nodig. Het enige wat je vooral nodig hebt is veel zin en enthousiasme om lekker los te gaan. Stap over je schaamte heen en doe lekker mee. Een pasje meer naar links of naar rechts maakt niet uit, het gaat om het plezier! Een paar sportschoenen, comfortabele kleding waar jij je lekker in voelt, een handdoek en een flesje water zijn voldoende om vol mee te kunnen doen. Check de roosters van jouw vestiging wanneer welke les op het programma staat. In Gorinchem staat Les Mills Dance op het rooster, bij alle vestigingen (dus óók Gorinchem) staat Zumba erop. 

Je zult zien dat je niet het gevoel hebt dat je echt aan het sporten bent geweest door de fun die deze lessen met zich meebrengt, maar je zult ongetwijfeld wel bezweet uit de ruimte komen. En mét een zeer voldaan én vrolijk gevoel. Deze groepslessen worden ook altijd met een fijne cooling down afgesloten, zodat je hartslag weer op orde is wanneer je de gym verlaat. Kortom, kom dansen en plezier maken en ondertussen aan je conditie werken bij HWF. Wij zien je graag swingend tegemoet! Een keer uitproberen? Dat kan (eenmalig) met de gratis dagpas!

Terug omhoog