Blog

De fitnessblunders die iedereen maakt; dit zijn ze én zo voorkom je ze!

Iedere sportschool carrière gaat met vallen en opstaan, soms zelfs letterlijk. Zeker in het begin zie jij wellicht jezelf de ene na de andere blunder al maken. Maar geen paniek; iedereen maakt ze ooit een keer, en vaak vinden we het van onszelf heel gênant maar valt het in de praktijk reuze mee. Als het al iemand opvalt! Welke fitnessblunders het vaakst gemaakt worden en hoe je ze voorkomt? Lees snel verder. 

Een klein scheurtje 

Ongetwijfeld heb je goed nagedacht over je outfit voordat je naar de sportschool ging. Doe hierbij als vrouw zijnde bij een strakke legging vooraf altijd even de ‘squat check’. Wanneer je deze beweging maakt, willen zelfs de duurste leggings nog wel eens door gaan schijnen. Doe een squat voor de spiegel en kijk of het doorschijnt. Geen goede spiegel? Vraag een vriend of vriendin die altijd eerlijk is, het voorkomt veel gênante momenten. Ook wanneer je als man flink aan het bulken en trainen bent, wil kleding nog wel eens wat strakker gaan zitten. Wanneer je aan alles voelt dat dit bijna té strak is, dan is het slim om toch een outfit in een maatje groter te kopen. Better safe than sorry! 

Lekker gezweet 

In een sportschool mag je natuurlijk lekker zweten. Maar zoals we allemaal weten hangt daar ook een luchtje aan. Vaak is dit prima te maskeren en valt de geur reuze mee. Waar het vaak echter fout gaat, is oud zweet. Dus spuit altijd vooraf deodorant op, maar belangrijker is nog om een sportshirt geen tweede keer te dragen. Dit is namelijk dé oorzaak van een flinke zweetgeur. Lekker fris setje, iedere keer wanneer je naar de gym gaat. Ohja, en misschien na een lange werkdag eerst even een washandje onder je oksels doorhalen. Helpt ook tegen de geur!

Gebruiksaanwijzing gemist? 

Veel oefeningen en apparaten kennen een eigen gebruiksaanwijzing. Deze wijst niet altijd direct uit de vormgeving van het apparaat zelf. Voordat je foute en gênante houdingen aanneemt op een toestel, is het goed om te checken hoe je het moet gebruiken. Is er niemand in de gym die het even voor kan doen? Dan biedt internet wellicht uitkomst. Wij hebben apparatuur in onze gyms van het gerenommeerde merk Technogym. Online vind je ongetwijfeld een filmpje (of in onze app) over hoe je met deze apparaten om moet gaan. Ook lopen er natuurlijk altijd gecertificeerde trainers rond. Zij doen ook graag de oefeningen voor! 

Kortom, fitnessblunders maakt iedereen. Echt waar! Laat dit dan ook nooit een belemmering zijn om naar de gym of sportschool te gaan. Waarschijnlijk ben jij de enige die deze gênante momenten zo ervaart. Ook tijdens groepslessen kunnen deze momenten zich voordoen, maar binnen de sfeer van onze HWF lessen zal de trainer altijd zo’n sfeer creëren dat het relaxed en laagdrempelig is. Dus geen stress en meldt je gezellig aan. De sfeer eerst proberen? Dan is de gratis dagpas hetgeen wat jou gaat overtuigen!

Terug omhoog