Blog

De fitte thuiswerker; 5 tips!

Opeens was het daar en deden we het massaal; thuiswerken. Waar het een aantal jaren nog onmogelijk leek, is dit tegenwoordig voor 75% van de beroepen het nieuwe normaal geworden. Het kent grote voordelen maar ook nadelen. Een voordeel is natuurlijk de reistijd die je bespaart, al zit hier ook meteen een nadeel. Reistijd was vaak de tijd dat mensen in beweging waren, van rennen naar het perron tot een paar kilometer fietsen. Daarom is het belangrijk om op je gezondheid te blijven letten, zeker wanneer je thuiswerkt. Om je een stukje op weg te helpen hier 5 tips om fit te blijven tijdens het thuiswerken.

1.  Sta op!

Of het nu een timer is op je smartwatch, op je laptop of gewoon op je telefoon. Zorg dat er iets is wat jou ieder uur even er aan herinnert op te staan. Loop een klein rondje of ga de trap een paar keer op en neer. Iedere vorm van beweging is goed om even de bloedcirculatie op gang te helpen.

2.      Drink meer, eet minder

Wanneer jij altijd flink wat beweging kreeg tijdens het reizen naar je werk, dan valt deze vorm van beweging weg zodra je thuis gaat werken. Dit is niet heel erg, maar let wel op je voedingsinname. Je verbrandt waarschijnlijk minder, dus een boterham minder bij de lunch is dan aan te raden. Voor je het weet heb je er een paar kilo bij, kilo’s die er vaak weer lastig af te krijgen zijn. Drink daarentegen wel voldoende, en dan bedoelen we natuurlijk geen wijn of bier.

3.      Aangepaste meubels

Bedrijven hebben vaak een budget om personeel van spullen te voorzien om fijn thuis te werken, dit geldt ook voor meubels. Informeer hiernaar bij jouw werkgever en kijk of je een sta-bureau kunt krijgen. Dit zorgt ervoor dat je veel actiever je werk doet en je verbranding omhoog gaat. Win-win situatie.

4.      Begin vroeg!

Begint jouw werkdag om half 9? Realiseer je dan dat je daaraan voorafgaand nog genoeg tijd hebt om je dag met een kickstart te beginnen. Onze sportscholen openen op sommige dagen al om 7 uur of 7.30, een workout doen voor je werkdag start is dus gewoon mogelijk. Een work-out hoeft namelijk niet direct uren te duren. Met een paar keer per week een 20-minutes workout ben je al heel goed bezig! Hiermee doe je energie op die je je hele dag meeneemt. Toch geen tijd om naar de sportschool te gaan voor werk? Maak dan een lekkere wandeling. Een frisse start van de dag!

5.      Doe sociaal

Een aspect wat ook wegvalt tijdens het thuiswerken is de collegialiteit. Natuurlijk spreek je ze nog wel, maar vaak louter online. Daarom is ook dit hét moment om lid te worden van een sportschool. Iedereen houdt er tenslotte van om toch sociaal contact te hebben. Het volgen van een groepsles bij ons in de gym na een dag sporten is dan ook een super gezellige afwisseling van je werkdag. Kom snel eens langs om het te proberen met een gratis dagpas om je daarna natuurlijk bij ons in te schrijven

Met deze tips word jij een hele fitte thuiswerker. Succes!

Terug omhoog