Blog

Dol op je huisdier? De leukste manieren om samen te sporten!

Wanneer jij een hond of kat hebt dan weet je als geen ander hóe belangrijk zo’n diertje voor iemand kan zijn. Van troost bieden tot samen mooie momenten vieren; een huisdier is daadwerkelijk een verrijking van je leven. Dat die verrijking zelfs zo ver gaat dat je ook samen kunt sporten, dat wisten veel mensen niet. Benieuwd hoe jij je huisdier in kunt zetten om nét iets fitter te worden? Dat lees je in dit blog.

Wandel je fit 

Allereerst een inkoppertje, en dat is uiteraard wandelen met je huisdier. Wanneer je een hond hebt -van klein tot groot- dan zul je af en toe een ommetje met hem of haar moeten maken. Maar onderschat deze ‘stok achter de deur’ niet qua gezondheid. Deze kilometers gaan namelijk op termijn behoorlijk tellen. Want elke stap die telt, zeker wanneer je dit structureel samen met je hond doet. Maar wist je dat je een kat ook prima uit kunt laten? Zeker wanneer jij je kat liever niet buiten laat lopen, dan is het uitlaten van je kat zeer goed voor jullie beiden. Er zijn bij dierenwinkels speciale tuigjes te koop. Een kat kan flink wat meters maken, dus doe dit dagelijks en jullie zullen er beiden van opknappen. 

Next level sporten met je huisdier

Maar naast de standaard wandelrondjes en ommetjes is er ook nog meer mogelijk. Je kan ook echt een workout doen samen met je huisdier. Natuurlijk kun je met een hond naast wandelen ook gaan hardlopen of fietsen, zeker bij grotere honden is dit prima te doen. Daarnaast is er de mogelijk om je hond zodanige trucjes te leren, zodat je samen een complete workout kunt doen. Ga planken zolang je hond ook keurig blijft liggen, pak de voorpoten van je hond en doe samen squats of til hem juist op voor extra squatgewicht. Wist je dat er online zelfs allerlei cursussen te volgen zijn om samen met je hond te sporten? Dit kun je in veel gevallen combineren met een hondencursus om nieuwe trucjes te leren. Denk aan sit-ups doen terwijl je een high five van je doggy krijgt!  

Kortom, dat je van het nemen van een huisdier fitter wordt; dat is wellicht geen nieuws voor je. Dat je met hem of haar ook een complete workout kunt doen misschien wel! Doe dit dan ook vooral en leer je huisdier nieuwe trucjes, samen kunnen jullie dan lekker in beweging komen en nieuwe dingen leren. Eén nadeel; je mag je doggie niet meenemen naar de gym bij HWF, vooralsnog zijn die alleen toegankelijk voor de echte gymtijgers. Tot snel!

Terug omhoog