Blog

Duurzaam en voordelig: zo eet je met de seizoenen mee!

Of je nu herfsttype, een zomerzonnetje of echt een winterkind bent; ieder seizoen heeft zijn eigen leuke, maar ook minder leuke dingen. Wij focussen ons bij HWF graag op de leuke dingen en een voordeel van iets leuks is toch wel al het lekkers wat ieder seizoen met zich meebrengt. Dit is per seizoen verschillend, van spruitjes in de winter tot asperges in het voorjaar. Waarom het een dikke tip is om mee te eten met de seizoenen? Lees snel verder.  

Waarom mee-eten met de seizoenen? 

Het is niet alleen leuk voor de afwisseling en de volle beleving van de jaargetijden om met de seizoenen mee te eten, er zijn nog veel meer redenen. Niet voor niks levert een bepaald seizoen ons bepaalde producten op. De seizoensgebonden producten zijn op dat moment rijp om te oogsten en dus helemaal ‘grootgebracht’ door de natuur zelf. Daarom zit het boordevol natuurlijke voedingsstoffen, meer dan wanneer het op een kunstmatige manier op een andere manier is gegroeid. Niet alleen qua voedingsstoffen maar ook qua smaak ga je dit verschil al snel ervaren. Denk aan de zomerkoninkjes oftewel aardbeien, we weten allemaal wanneer die écht het allerlekkerste zijn. En dat is niet rond Kerst!  

Groen doen 

Naast dat het lekkerder én gezonder is, is het ook nog eens duurzamer en voordeliger. Duurzamer omdat het vaak producten zijn die van eigen bodem komen en dus niet een lange reis hebben moeten afleggen of in kassen zijn opgegroeid. Voordeliger omdat het aanbod er dan volop is, en er dus geen (extra) vervoerskosten en andere zaken in de prijs zijn doorberekend. Niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je omgeving dus! 

Het seizoen geeft wat je nodig hebt 

Bij HWF zijn we natuurlijk druk met voeding, sporten en bewegen. Je wilt met voeding dan ook bijdragen aan je sportprestaties. Wanneer je met groenten en het fruit mee-eet in het seizoen, zul je je lichaam ook optimaal voorzien van voedingsstoffen. Niet voor niks eten we zuurkool, boerenkool in combinatie met lekkere aardappelen in de winter. Dit biedt je net wat meer koolhydraten dan zomerproducten. Puur om je lichaam te voorzien van de nodige voedingsstoffen om de kou aan te kunnen. In de zomer is er dan weer volop aanbod van waterrijk fruit zoals meloen -boordevol water- om jou volop te hydrateren in de warme zomer. In de herfst gaan we natuurlijk naar het koudere en nattere seizoen toe, warme pompoensoep biedt je dan volop voedingsstoffen om komend griepseizoen aan te kunnen. En klaar om weer lekker strak in je vel te komen in het voorjaar? De verse oogst Elstar appelen en witte asperges gaan je daarbij helpen!  

Kortom; het seizoen geeft je wat je nodig hebt qua voedingsstoffen en energie. Met het seizoen mee-eten wordt wel steeds lastiger nu het aanbod op ieder front toeneemt. Probeer het zelf wel te doen, het is beter voor jezelf én de omgeving. Benieuwd wat dit seizoen je te bieden heeft? Onze trainers ondersteunen dit concept enorm, en kunnen je hier helemaal over bijpraten!

Terug omhoog