Blog

Een fris en nieuw sportjaar: dé Fitness Trends voor 2024!

Daar is het dan: 2024! Een heerlijk nieuw jaar vol met kansen, uitdagingen en nieuwe releases. Bij HWF zijn we inmiddels alweer lekker van start gegaan! Geen goede voornemens, gewoon doorgaan met de actieve levensstijl die we met z’n allen binnen de gyms nastreven! Zoals dat gaat, worden ook voor 2024 weer nieuwe fitness- en wellnesstrends verwacht. Als liefhebbers van sporten en gezondheid zijn we hier natuurlijk allemaal ontzettend benieuwd naar. Wat we kunnen verwachten? Lees snel verder. 

American College of Sports Medicine 

Om écht betrouwbaar een uitspraak te kunnen doen over de nieuwe trends en ontwikkelingen is het belangrijk een goede bron te raadplegen. Bij HWF werpen we dan vaak een blik op de onderzoeksresultaten van het American College of Sports Medicine. Deze staat vol met inzichten over opkomende trends in de gezondheids- en fitnessindustrie. 

Technologie voor alles 

Allereerst de technologische ontwikkelingen; wie dacht dat we er inmiddels wel zo’n beetje waren, die heeft het mis. Ook in 2024 gaan we nog verder op het gebied van slimme producten, bijbehorende apps en wearables. Hiermee kunnen we nog meer onszelf uitdagen en workouts persoonlijk maken. De smartwatch kun je aansluiten op onze Technogym-toestellen, en zo kun je elke keer weer meer data verzamelen wat betreft je prestaties. 

Sowieso zijn de unieke ecosystemen van Technogym, bestaande uit verbonden slimme producten, apps, en on-demand digitale inhoud en diensten, van waanzinnige kwaliteit. De persoonlijke benadering zien we ook terug in het nog populairder worden van personal training. Even geen tijd om één van onze gyms te bezoeken of een leuke groepsles bij te wonen? Dan is onze Technogym app gebruiken om thuis even snel een workout te doen, ook hélemaal hot in 2024. 

Integrale benadering 

Naast dat we nog meer gaan voor technologie en de persoonlijke benadering, zien we ook een nog meer integrale benadering van vitaliteit en sport. Het belang van vitaliteit en bewegen op de werkvloer zal nog verder toenemen. Ook het belang van een gezonde mindset en psychologische fitheid wordt nog belangrijker. En wie dacht dat sporten alleen voor de fitte jongeren was, die gaat er in 2024 nóg meer achter komen dat dat niet het geval is. Het belang van bewegen voor ouderen, kinderen, volwassenen én jongeren wordt steeds meer onderstreept. 

Duurzaamheid in sportuitrusting

Terwijl technologische ontwikkelingen blijven doorgaan, wordt 2024 ook het jaar waarin duurzaamheid een steeds belangrijkere rol zal spelen in sportuitrusting. Bij HWF zien we ook hierin steeds meer milieubewuste keuzes. Biologisch afbreekbare sportkleding, herbruikbare waterflessen en zelfs trainingsapparatuur gemaakt van recyclebare materialen komen steeds meer in beeld. De focus verschuift naar het verminderen van onze ecologische voetafdruk, zonder in te leveren op prestaties of stijl.

Community-driven fitnessplatforms

De rol van de community wordt in de fitnesswereld steeds belangrijker. In 2024 verwachten we meer community-driven fitnessplatforms waar mensen samenkomen, niet alleen om te trainen, maar ook om ervaringen te delen, elkaar te ondersteunen en elkaar uit te dagen, zowel online als offline. Oók in onze app! Deze platforms creëren een stimulerende omgeving die de motivatie verhoogt en langdurige betrokkenheid aanmoedigt.

Dit zijn allemaal ontwikkelingen waar wij alleen maar heel blij van worden. Sporten en bewegen wordt steeds normaler en is onderdeel van het dagelijks leven. Bij HWF doen wij hier ook zeer aan mee; ruime openingstijden, veel groepslessen, een gezellige  lounge om wat te drinken en eenvoudig bereikbaar en gemakkelijk parkeren. Daarnaast omarmen wij natuurlijk ál dat leuks wat Technogym ontwikkelt. 

Kortom, 2024 belooft een waanzinnig jaar voor ons te worden. Doe je weer mee?

Terug omhoog