Blog

Fit op vakantie? Zo sport je zonder gym!

Als sportliefhebber ga je waarschijnlijk niet op vakantie om vervolgens eens helemaal niets te gaan doen! Veel bezoekers van onze gyms komen juíst in de rustige vakantietijd lekker in beweging. Dat doen ze niet alleen door zich vaker aan te melden bij één van onze leuke groepslessen, maar ook door op vakantie lekker in beweging te blijven. Nu zit er natuurlijk een verschil tussen bewegen en echt sporten. Wil jij op vakantie je spieren en conditie behouden maar is er geen gym in de buurt? Met deze tips blijf je super fit, ook tijdens vakantie!

Maak plaats!

Om op vakantie te kunnen starten met een work-out is het goed om eerst een geschikte plek te zoeken. Hier heb je niet veel ruimte voor nodig, een ruime hotelkamer kan al groot genoeg zijn. Let erop dat je droog, veilig en niet in de felle zon staat. Vervolgens is het aan jou om te kiezen wat je wilt. Wil je je spieren behouden? Dan is het aan te raden om een app te downloaden (bijvoorbeeld de Technogym app die we ook in onze Gym gebruiken) waar voorbeeld work-outs op staan, met de nadruk op krachttraining. Van squats, wall sits tot push-ups, soms zelfs met een timer erbij. Zweten gegarandeerd! Ook kun je in deze apps vaak kiezen voor HIIT oefeningen, hierbij combineer je kracht en uithoudingsvermogen. Heb je een gaatje over in je koffer? Dan kun je ervoor kiezen om kleine attributen mee te nemen. Bij een vliegvakantie zijn dumbells niet aan te raden in verband met de maximale hoeveelheid kilo’s aan bagage, maar een weerstand elastiek is daarentegen eenvoudig én licht om mee te nemen.

Helemaal tot rust

Wil je juist even tot rust komen op vakantie? Dan zijn er ook hele fijne workouts in de app te vinden die je een yoga- of pilates les voorschotelen. Vakantie is natuurlijk een heerlijke tijd, maak het sporten daarom ook extra leuk voor jezelf door allerlei soorten workouts af te wisselen en uit te proberen. Van yoga, meditatie naar pilates en af en toe een HIIT; op vakantie kun je het allemaal proberen! Reis je samen? Probeer dan iedere dag samen een leuke work-out te doen, plezier gegarandeerd.

Cardio

Naast het feit dat er natuurlijk in sommige hotels ook een gym is, waar je gewoon je workouts kunt doen, is het ook mogelijk om aan je conditie te werken wanneer je op reis bent. Dit kun je doen aan de hand van flinke cardiosessies zoals baantjes trekken in het zwembad of de buurt verkennen terwijl je aan het hardlopen bent. Ook een flinke hike in de bergen kun je zeker meetellen als een killer van een cardio oefening! Kies wat je leuk vindt en je zult zien dat het geen eens voelt als sporten.

Kortom, sporten en bewegen op vakantie moet vooral ontspannen en leuk zijn! Voor veel sporters is het onmisbaar, ook op vakantie. Maak het vooral gezellig, afwisselend en laagdrempelig voor jezelf. Ontdek nieuwe vormen van beweging en zoek naar een fijne balans tussen rust en inspanning. Jouw vakantie, jouw activiteiten! Ook even stilzitten is helemaal prima. Daarna snel je routine weer oppakken of opnieuw vormgeven? Kom snel bij ons kijken en probeer eens een training met de gratis dagpas. Goede reis!

Terug omhoog