Blog

Groepsles uitgelicht; wat is Zumba?

Waar is dat feestje? Bij ons in de sportschool! Wie nog altijd beweert dat sporten niet leuk en tegelijkertijd effectief kan zijn, die kunnen wij bij Health Works Fitness nu écht de mond snoeren. Met het volgen van een Zumba-les ben je in één keer verkocht wanneer het gaat om plezier maken tijdens het sporten. Wat deze les inhoudt? Lees snel verder.

Dansen met Zumba

Dansen is iets wat áltijd populair zal blijven. Er is geen land ter wereld wat niet een eigen dans kent of in ieder geval iets wat er op lijkt. Het is ook wetenschappelijk aangetoond dat dansen daadwerkelijk gelukkig maakt! En laten we eerlijk zijn; wie houdt er niet van een avondje losgaan in de club? Door dit alles te combineren kwam men in Amerika op het idee om dansen als basis voor een goede workout te gebruiken. En zie daar; het ontstaan van de populaire groepsles Zumba! Dat dit een goed idee bleek, dat zien we wel in de hoge aantallen deelnemers aan onze groepslessen. In het lesaanbod van zowel Hilversum, Zeist als Gorinchem is Zumba dan ook volop terug te vinden. Zumba is geïnspireerd op dansen als salsa, merengue, axé, samba en cumbia.

Cardio met een lach

Zumba is een supergoede workout en levert je een topconditie op, als je tenminste fanatiek met onze instructeurs meedoet. Hier hoef je eigenlijk niet over te twijfelen, want de combinatie van enorm enthousiasme en opzwepende Zuid Amerikaanse muziek zorgen ervoor dat je toch niet stil kunt blijven zitten. Daarmee is Zumba een perfecte cardio workout waar je ook nog eens aan je interval vermogen werkt.

Van club naar club

Dus ga jij in het weekend helemaal los in de club? Vanaf nu doe je dat ook gewoon doordeweeks bij ons in de sportclub. Ben jij juist na een weekend lang dansen wel uitgedanst? Kijk dan snel bij andere groepslessen in ons lesaanbod. Kun je juist niet wachten om die drankjes te veel van het weekend er weer af te dansen? Schrijf je dan nú in of kom een gratis dagje proberen!

Terug omhoog