Blog

HWF medewerkers verven squatend een muur

In februari 2022, net na de grote verbouwing, ontving HWF Hilversum een bezoekje van de lokale nieuwsmedia, te weten de Gooi en Eembode. Na een uitgebreide rondleiding in vernieuwde gym en een gezellig intervieuw, werd er in de krant een mooi artikel over onze gym gepubliceerd!

Sportschool Media Park grondig onder handen genomen

Zo'n tien jaar geleden waggelde opeens een 'vreemde' eend in de Mediapark-bijt: Health Works Fitness opende een sportschool aan de Willem Ruisweg 18. Het bleek dé perfecte locatie waar niet alleen bewoners uit Hilversum Noord regelmatig de Kijkbuistunnel doorlopen om te sporten maar ook omroepmedewerkers zich regelmatig in het zweet werken. En dat gaat nu nog beter in de vernieuwde sportschool.

Apetrots zijn de medewerkers van HWF op hun nieuwe sportschool. Binnen no-time hielpen zij de boel verbouwen en werd er een hypermoderne groepsleszaal uit de grond gestampt. "En het leuke is dat de medewerkers van HWF hielpen klussen. Stonden ze squatend een muur te verven," lacht Nathalie die verantwoordelijk is voor onder meer de PR van de sportschool. Het samen werken aan de metamorfose schept een band, vindt ook Dimos, de vrolijke Griek die sinds vorig 1.5 jaar bij het team in Hilversum is gekomen en aanspreekpunt is. "We hebben een leuk en gemêleerd publiek. Het varieert van de mensen die in de wijk aan de overkant van het station wonen tot mensen die op het Mediapark werken en na hun arbeid zich een uurtje in het zweet komen werken."

Natuurlijk heeft HWF ook last van de corona gehad, maar bleef de leden op hun wenken bedienen. "Tijdens de eerste lockdown, nu ruim twee jaar geleden, hebben we tenten buiten gezet, toestellen er naar toe gesjouwd zodat leden toch nog konden sporten. Groepslessen als bodypump en spinning gaven we ook buiten. Lekker in de frisse lucht," vertelt Nathalie. Toch bleven veel leden thuis, bang dat ze werden gegrepen door het virus. "Om ze niet kwijt te raken vroegen we de instructeurs hun lessen te filmen zodat mensen thuis konden mee sporten via social media. Dat was een groot succes in de tweede lockdown." Maar de gezelligheid die sporters tijdens een groepsles ervaren was ver te zoeken, zo in je eentje sportend midden in de woonkamer. "En daar hebben we in de derde lockdown wat op bedacht: we gaven de lessen via Zoom. In plaats van vergaderen in Zoom werd er gesport via Zoom."

Terug naar de verbouwing. Wat is er allemaal onder handen genomen? "Nou," begint Dimos, "we hebben de ruimte in drieën opgedeeld. De billen, benen en buik kunnen aan de linkerkant van de ingang worden getraind en voor de grote ramen die uitkijken op de Willem Ruisweg staan de cardioapparaten. Daar kunnen leden hardlopen, roeien en fietsen." De gorilla-zone, zoals medewerker Tom de ruimte waar kracht de boventoon voert grappend noemt, is achter de de cardioruimte. Daar worden lichamen geshaped en spieren gekweekt. En in het midden van die zones, staat de grote trots van HWF: de groepslesruimte.

Trots opent Nathalie de deur en doet het licht aan. De zaal kleurt warm roze op. "Mooi he? Ledverlichting." Aan de rechterkant staan de spinningfietsen opgesteld, aan de andere kant grote bokspalen en steps. In deze ruimte worden alle groepslessen gegeven. Dimos wijst omhoog. "Een echt goede airco. Dit is top of the bill. Hiermee zijn de leden echt blij."

Veilig en met plezier sporten, daarvoor zorgt het HWF-team. Vandaar dat de fitnessinstructeurs regelmatig in de zaal rondlopen en de sporters helpen waar nodig. Of ze maken even een babbeltje zodat de uitgeputte sporter even op adem kan komen.

Terug omhoog