Blog

Valentijnsdag! Love to move en move to love!

De meest romantische dag van het jaar komt er weer aan; Valentijnsdag! Wellicht is het niet het eerste waar je aan denkt als activiteit voor die dag, maar een bezoekje aan onze gyms mag je eigenlijk op die dag niet overslaan. Zowel voor de koppels die al jaren samen zijn als de prille tortelduifjes; samen sporten is echt een topidee. Waarom ook jij je lover of date mee moet nemen op Valentijnsdag? Lees snel verder. 

Hormonen laten stromen 

Eerder hebben we het al eens gehad over het loskomen van hormonen tijdens het sporten, de zogenoemde gelukshormonen. Maar wat we toen nog niet hebben verklapt is dat wanneer je dit samen doet, dit ook de onderlinge band versterkt door diezelfde hormonen. Wanneer jij dus samen met je geliefde (to be?) gaat sporten, kom je samen in de heerlijke ‘hormoon stroomversnelling’. Het heeft een positieve invloed op je relatie én natuurlijk op je gezondheid. Zo’n gezamenlijk gezond doel geeft een positieve boost aan je relatie en is echt een verdieping van de band. Het zorgt ervoor dat je samen toewerkt naar een fit doel, iets wat de hechtheid zeer ten goede komt.  

Sporten is meer 

Natuurlijk is sporten meer dan alleen een strak lichaam creëren. Sporten is iets wat je zelfvertrouwen verbetert, je oppept na een zware dag, en de sportschool is de plek waar je gezellig andere mensen leert kennen. Al deze positieve invloeden deel je het liefste natuurlijk met de persoon die jij het meest waardeert in het leven; je geliefde. Als je beide werkt en een druk leven hebt, kan tijd samen er weleens bij in schieten, daarom is samen sporten een perfect idee. Het is daarmee een ankerpunt in je week en echt een moment voor jullie samen. Door deze gezonde routine in je leven op te nemen, zul je zien dat het je band verdiept en een nieuwe dynamiek geeft. 

Maar een beetje concurreren mag 

Nu hoef je natuurlijk niet al knuffelend door de gym te gaan, je kunt elkaars aanwezigheid ook juist gebruiken om met dat beetje extra te geven. Daag elkaar daarom uit via onze nieuwste Technogym apparatuur en bijbehorende apps. Je kunt daar heel concreet je doelen en resultaten bekijken, daarmee ben je niet meer alleen bezig jezelf te verslaan maar ook elkaar! Ook samen een groepsles volgen kan ontzettend gezellig zijn, van swingend Zumba tot boksen; allemaal ontzettend leuk om te doen, óók voor een eerste date. Je hebt online ook leuke voorbeelden van duo workouts, leuk voor de echt prille liefdes. Denk aan sit-ups met een high five in het midden of planken en ondertussen ‘handje klap’ doen! 

Ga op date in de gym!

Op zoek naar een actieve en leuke date? Als jij en je partner beiden van een sportieve uitdaging houden, waarom dan niet samen naar de sportschool gaan? Het kan een geweldige manier zijn om niet alleen je lichaam te trainen, maar ook om quality time door te brengen en elkaar aan te moedigen. Samen werken aan jullie fitnessdoelen kan de band tussen jullie versterken en tegelijkertijd de endorfines laten stromen, waardoor jullie allebei een boost krijgen. Dus waarom niet een date inplannen bij de gym?

Nog geen partner, geliefde of date die je mee kunt nemen naar de gym? Kom dan zeker lekker alleen. De sportschool is namelijk óók de perfecte plek om je ware liefde te leren kennen. Wellicht heb je al iemand op het oog. Grijp Valentijnsdag dan aan om diegene aan te spreken. Lastig? Vraag diegene bijvoorbeeld om je te helpen met een oefening, stel een sportieve uitdaging voor of vraag of hij of zij zin heeft in een (sport)drankje achteraf. Een subtiel complimentje kan ook al een opening zijn voor een gesprek, je zult versteld staan hoe open iedereen is in de gym. 

Dus gebruik HWF ook eens voor de liefde, daar wordt iedereen blij van!

 

Terug omhoog