Blog

Moet je je eetpatroon aanpassen als je gaat sporten?

Wanneer je besluit om te gaan sporten komt al snel de vraag om de hoek kijken of het nodig is je eetpatroon aan te passen. Al dan niet met gebruik van extra vitamines, eiwitten en supplementen. Maar is dit ook zo? En waarmee is het goed om rekening te houden? Wij leggen het je uit, en geven aan waar je rekening mee kunt houden.

Frequentie

Of je je eetpatroon aan moet gaan passen wanneer jij besluit om naar de sportschool te gaan hangt natuurlijk af van de intensiteit waarmee je sport. Ga je één keer per week, dan hoef je geen grote aanpassingen te doen. Maar bij drie keer of meer per week sporten is het wel goed om te gaan kijken of je een extraatje her en der nodig hebt. Naast de frequentie is het ook goed om te kijken naar je doel en je work-out. Wil jij afvallen? Dan is het belangrijk dat je gezond en verantwoord eet, maar uiteraard vooral niet veel meer dan dat je voorheen deed. Dit zal namelijk niet ten goede komen aan je doel.

Cardio of kracht

Naast de frequentie en je persoonlijke doel, is het goed om te kijken of jij op de loopband je ontspanning zoekt of aan de gewichten hangt. Als jouw doel is om zo snel mogelijk 10 kilometer hard te lopen, dan is het goed om voordat je op de loopband stapt iets van koolhydraten neemt. Denk aan een banaan of havermout. Met kracht workouts kun je de koolhydraten laten liggen, en juist wat eiwitten tot je nemen. Hierbij kun je denken aan vlees/vis, noten en melkproducten. Deze zorgen voor spieropbouw en kunnen voorkomen dat je later (enorme) spierpijn krijgt.

Extraatje nodig?

Veel sporters grijpen snel naar extra’s wanneer ze gaan sporten, zoals supplementen. Pas hier echter altijd mee op, vaak is dit niet nodig wanneer je gevarieerd en volwaardig eet. Mocht je doel zijn om alles uit je workout te halen, dan kun je een pre-workout zoals BCAA overwegen of creatine om extra spieren op te bouwen. Tenzij je aan topsport doet, is gezond en gevarieerd eten voldoende. Een onschuldig sportdrankje kan daarentegen niet kwaad, kijk ook bij onze speciale aanbieding waarmee je onbeperkt je flesje met Yanga sportdrank kunt vullen. Onze persoonlijke begeleiding kan jou ook altijd helpen bij het aanpassen van je voedingspatroon.

Kun je ook niet wachten tot het nieuwe jaar om een gezonde levensstijl te starten? Profiteer dan nu nog van de gratis dagpas die wij aanbieden en kijk welke groepsles bij jou past! Ook direct inschrijven is natuurlijk mogelijk, inclusief het abonnement op de Yanga sportdrankjes! We zien je graag snel!

Terug omhoog