Blog

Nooit te oud om te.. Sporten!

Waar we allemaal weten dat we nooit te oud zijn om te leren, zijn we ook nooit te oud om te sporten. Geloof ons; Dat is écht zo! Waar we nog wel eens horen dat ouderen op een gegeven moment niet meer een bezoekje kunnen brengen aan de sportschool, willen wij echt een statement maken. Júist moeten ouderen de sportschool bezoeken, wij geven hier álle redenen waarom de sportschool voor echt iedereen een goed idee is. En zeker onze sportscholen!

Behoud je massa

Vanaf ongeveer je 30e treedt het verouderingsproces in. Dit klinkt vrij heftig en het is natuurlijk ook niet iets om altijd vrolijk van te worden. Eén van de grootste spelers op dit gebied is het minder worden van spiermassa. Hierdoor vertraagt je stofwisseling en de sterkte van je lichaam. Er is echter een manier om dit te voorkomen en zelfs tegen te gaan; Sporten! Door te sporten behoud én creëer je spiermassa. Het verouderingsproces bestrijd je daarmee op dat gebied, als dat geen goede reden is om te sporten!

Vitale functies

Naast het behoud en opbouwen van spieren, werk je met sporten ook aan je uithoudingsvermogen en conditie. Dit komt je longen, hart en alle andere organen zeer ten goede. Zij zullen in volume toenemen en beter gaan werken. Ook zullen je bloeddruk en hartslag dalen, allemaal zaken die super zijn voor je gezondheid. En hadden we het al over een daling van je lichaamsgewicht gehad? In de meeste gevallen is dit ook een hele gezonde zaak. Daarnaast is inmiddels aangetoond dat sporten zelfs goed is voor je hersenen. En dat je hierbij de lat heel hoog moet leggen? Dat is zeker niet het geval. Met yoga, eenvoudige oefeningen of een wandeling op de loopband ben je ook al heel goed bezig.

Kortom, als bovenstaande geen redenen genoeg zijn om te starten met sporten weten wij het ook niet meer. Bij HWF zijn door de ongedwongen sfeer en goede begeleiding alle mensen welkom, van jong tot oud. Geen arrogant gedoe maar een gezellige sfeer waar volop ruimte is voor humor en plezier. En dat laatste? Dat is ook héél gezond op iedere leeftijd!

Terug omhoog