Blog

Step right up met BodyStep!

Ben jij ook al buiten adem zodra je alleen nog maar naar een trap kijkt? Dan is BodyStep dé groepsles die jij in je sportroutine moet gaan opnemen. BodyStep is namelijk gebaseerd op het welbekende traplopen, maar zoals jullie HWF kennen wel op een motiverende manier! Deze leuke én efficiënte workout is er één waar resultaat zich snel toont. Wat BodyStep precies is en welke spieren je vooral gebruikt? Lees snel verder. Maar alvast één tipje van de sluier; ronde billen gegarandeerd! 

Conditie én kracht 

Allereerst is bodystep vooral ook een knaller van een cardio workout. Dat is logisch, want wanneer je snel een trap op loopt sta je bovenaan ook altijd toch wel even bij te komen. Deze verhoogde hartslag zul je tijdens een groepsles van BodyStep dan ook vaak ervaren. De basis van deze workout is dan ook het zogenaamde steppen, dit doe je op een step die je ongetwijfeld weleens in één van onze HWF gyms hebt gespot. We gebruiken ze bijvoorbeeld ook vaak bij de BodyPump workouts. Doordat deze step de basis is, krijg je in no-time strakkere benen, dijen én billen want je springt er tijdens een les honderden keren op én af. Maar er is meer! 

Atletisch en mobiel 

Doordat je deze workout doet op opzwepende muziek én gecombineerd met andere oefeningen is het de perfecte workout voor het hele lichaam. De trainer geeft je leuke pasjes die je op het ritme van de muziek doet en afgewisseld worden met atletische bewegingen. Daarmee is het een effectieve maar bovenal ook een leuke workout. BodyStep is dan ook een heerlijke manier om na een lange werkdag even te ontladen en alles los te laten. 

Voor ieder niveau 

BodyStep is daarmee een perfecte workout voor iedereen, van de beginner tot de ervaren sporter. Zoals bij alle groepslessen geeft de trainer ook hier diverse opties wanneer het even te zwaar dreigt te worden, maar ook kan hij juist tips geven om de workout nog wat uitdagender te maken. Voor deze les moet je momenteel nog wel even naar Hilversum rijden wanneer dit niet je vaste gym is, alleen daar staat het namelijk standaard op de agenda. Maar mocht het enthousiasme groot zijn, dan kan dit natuurlijk snel veranderen.  

Benieuwd of BodyStep iets voor jou is? Probeer deze groepsles dan snel en wanneer je nog geen lid bent kun je dit zelfs gratis doen door middel van de (éénmalige) gratis probeer dagpas. Zien we je snel? Voor je het weet ren jij iedere trap op!

Terug omhoog