Blog

Vakantie voorbij, zo behoud je je afgetrainde zomerlijf!

Vele mensen hebben een concreet doel nodig wanneer ze fanatiek aan het sporten zijn, een summerproof body creëren is hier misschien wel nummer één van. Wanneer dit is bereikt en de vakantie erop zit, is het natuurlijk hartstikke leuk als je dit kunt behouden! En dat scheelt je een paar maanden later, want dan komt concreet doel nummer twee vaak al om de hoek kijken; de kerst! Naast strak in het badpak, willen veel mensen tegenwoordig ook strak in het kerstpak. Maar bij HWF hebben we een nog beter idee. Gewoon altijd lekker fit, dan zorg je dat alle kleding lekker zit!

Consistentie is key

Natuurlijk is er niets mis mee om af en toe even een tandje bij te zetten waar het gaat om sporten en bewegen. Maar wat veel meer resultaat biedt en ook mentaal veel fijner is, is consistentie. Wanneer je het aantal gymbezoekjes in een jaar niet verdeelt in vier maanden 5 keer per week en 8 maanden 1 keer per week maar duurzaam 3 keer per week, zul je uiteindelijk een veel mooier resultaat behalen. Dit resultaat zal zich niet alleen uitbetalen in een beter lijf, maar ook in een fitter gevoel. Door deze continuïteit kun je daadwerkelijk steeds een stapje verder gaan en daarmee duurzame spieren opbouwen. Ook houd je het langer vol en geef je je lichaam voldoende rust. En heb je twee weken gemist wegens vakantie? Dat is dan geen probleem als je voor de rest lekker consistent doorgaat.

Maak het leuk

Al in eerdere blogs hebben we het ook aangegeven, motivatie moet eigenlijk niet nodig zijn qua sporten. Simpelweg omdat sporten van zichzelf al leuk is! Natuurlijk is het af en toe lastig om van de bank af te komen, maar wanneer je kiest voor een groepsles of activiteit die je in de basis leuk vindt, dan sport je eigenlijk vanzelf. Van Zumba tot Yoga en van wandelen tot aan de gewichten hangen, er is altijd wel iets wat je leuk vindt. En houd ook vooral de afwisseling erin, dat voorkomt dat de verveling toeslaat.

Kortom, kies voor een constant fit gevoel, altijd een goed lijf en fijn leven in balans. Duurzaam sporten op misschien wel een iets rustiger tempo zorgt op lange termijn voor meer plezier en succes. En op vakantie? Blijf ook dan vooral lekker in beweging. Zien we je snel? Onze groepslessen kun je nu al vastleggen voor komende week, volop variatie! Ben je nog geen lid van onze gym? Probeer het dan uit met de gratis éénmalige dagpas!

Terug omhoog