Blog

Zichtbaar resultaat; hoe vaak moet je daarvoor trainen?

Sporten doen we natuurlijk allemaal om verschillende redenen, van ons goed voelen tot het voorkomen van blessures. Maar de nummer één reden is toch wel; het creëren van resultaat. Wat dat (gewenste) resultaat is, dat is per persoon verschillend. De één wil 10 kilo afvallen en de ander juist 10 kilo aan spiermassa opbouwen. De vraag die dan ook vaak in onze gym bij personal trainers terugkomt is; hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat? Wij leggen dit in deze blog zo goed mogelijk uit.

Wat is resultaat?

Om een goed antwoord te geven op deze vraag is de standaard vraag van onze trainers; wat is voor jou een goed resultaat? Wat is je doel? Wanneer je mee wilt gaan doen met een bodybuild wedstrijd, dan is het creëren van enorm veel spiermassa jouw gewenste resultaat. Daarvoor zul je bijna dagelijks moeten komen trainen inclusief een strak schema.

Wil jij je fitter voelen en makkelijker de trap op je werk kunnen oplopen? Dan is twee à drie keer in de week al een enorme verbetering. Kortom, maak voor jezelf eerst inzichtelijk welk resultaat voor jou belangrijk is.

Over het algemeen

Zoals je uit bovenstaande al kunt concluderen is het bepalen van je doel uiteindelijk leidend voor het bepalen van je trainingsfrequentie. Uiteraard moet je daar ook je inzet bij rekenen. Wanneer je vijf keer per week komt, maar dan voor 50% van je vermogen traint of je komt drie keer en je gaat er voor 100% tegenaan. Je kunt wel raden wat meer resultaat oplevert!

Ervan uitgaande dat jouw doel is om wat strakker in je vel te komen en je net wat fitter te gaan voelen dan zul je binnen enkele maanden het meeste resultaat zien bij drie keer per week langskomen (en dus ook daadwerkelijk wat doen).

Maar wat te doen?

Om resultaat te zien is het belangrijk je lichaam te prikkelen. Doordat je nieuwe spiergroepen aanspreekt zullen deze zich ontwikkelen en daardoor voor resultaat zorgen. Het is dan ook aan te raden als beginner om bijvoorbeeld structureel drie keer per week dezelfde groepslessen te volgen. Kijk bij ons enorme aanbod en maak de keuze die bij je past. Zo weet je zeker dat jij een workout doet die je leuk vindt én dat er een trainer meekijkt of jij de juiste techniek toepast.

Sowieso begint het behalen van resultaat met het je op je gemak voelen in de gym. Daarom bieden wij ook een gratis dagpas aan zodat mensen die nieuwsgierig zijn het eerst een keer kunnen proberen om te kijken of sporten vol te houden is. Want alleen dan kom je tot resultaat. En na de dagpas hoef je niet direct een jaarabonnement af te sluiten, je kunt al een abonnement afsluiten voor 4 weken!

Conclusie

We kunnen dus concluderen dat je niet meteen zes keer in de week langs moet komen om resultaat te behalen. Structureel twee à drie keer gaat al voor prachtige resultaten zorgen. Door een groepsles of personal trainer te boeken, weet je zeker dat je hele lichaam geprikkeld wordt. Iets wat enorm bijdraagt aan het resultaat. Wil jij over twee maanden ook resultaat zien? Dan kun je je natuurlijk vandaag nog inschrijven bij onze gezellige sportclubs! 

Terug omhoog